Pregled vesti na Slamarici

Detaljni pregled vesti

Počelo ozbiljno testiranje

datum: 10. Septembar, 2009

Interno testiranje traje već nekoliko nedelja, a odličan odziv korisnika doprineo je da se sistem iz dana u dan poboljšava. Korisnici su nam prijavili preko 20 predloga, ideja i grešaka, a na nekim od njih razvila se i fina diskusija.

Za ovo kratko vreme 30 korisnika unelo je oko 75 računa i 230 transakcija. Mi smo radili na unapređenju korisničkog interfejsa, izgled računa je ispleglan. Ažurirani su neki zastareli sadržaji na stranicama i poboljšana je preglednost transakcija i grafikona. Takođe je kompletirana i funkcionalnost za zaboravljenu lozinku, pa ako se desi da je zaboravite lako je možete resetovati.

U sledećem periodu radiće se najviše na implementaciji funkcionalnosti za korisnički definisane kategorije i podkategorije.

A što se tiče dizajna cilj nam je da sajt sa prednje strane još lepše izgleda, ali i da se problemi koji su uočeni sa IE7.0 i 8.0 što pre isprave.

Evo i dva najčeća pitanja i odgovora na njih, kada ih skupimo više biće postavljenja na posebnu stranicu:

P: Koja je funkcija Slamarica novčanik računa koji se automatski dobije nakon registracije? Zašto ovaj račun ne može da se menja ili briše?

O: Svhra Slamarica novčanik računa je da predstavi vaš novčanik, odnosno onaj novac koji držite kod sebe tj. kada nije u banci. Najčešći slučaj je upravo situacija kada novac držite u novčaniku. Ovo može biti i neka prava slamarica gde štedite novac za neku namenu. Možete imati proizvoljan broj Slamarica novčanik računa, ali jedan uvek mora ostati prisutan (zbog funkcionisanja sistema) i njega ne možete obrisati. To u neku ruku i ima smisla jer uvek imate novčanik i nešto novca kod sebe. Izmena opisa biće uskoro omogućena.

P:  Kako da promenim avatar (sličicu) koja se pojavljuje pored mog predloga ili komentara na Slamarici?

O:  Sličica koja se pojavljuje pored Vaših predloga ili komentara predstavlja globalno prepoznatljiv avatar. Da bi ste podesili vašu sličicu dovoljno je da se registrujete na sajtu www.gravatar.com sa istom email adresom kao i na Slamarici i avatar koji tamo definišete pojaviće se na Slamarici, ali i na svim sajtovima koji podržavaju Gravatar servis.